Hallo Pepijn!

Ik ben Bas.

Een filmmaker, wonend en werkend in New York, maar ik ben ook vaak in Nederland voor filmprojecten. De reden waarom ik je dit stuur is omdat het me heel erg leuk lijkt om in de toekomst samen te werken en mooie korte films te maken.

In mijn werk staat het verhaal voorop. Het liefst een verhaal dat draait om menselijke emoties, uitdagingen en prestaties. In een bijzondere vorm probeer ik te laten zien wat er “echt” toe doet in een mensenleven.

 

In 2012 startte ik een onafhankelijke, korte documentaire serie genaamd Like Knows Like. Vooral in Amerika kreeg de serie voeten aan de grond en belandde ik van het ene in het andere film avontuur.

 

De afgelopen 5 jaar ben ik onder andere ingehuurd door een bank, een chipmaker, een sportkanaal, een financieel adviseur (die zitten er ook bij), een pakjesbezorger, een windmolen-fabrikant en een energie-bedrijf.

 

Soms werk ik rechtstreeks voor klanten, maar vaak gaat het via via, zoals met Vimeo, TimeInc, The Atlantic, The Wall Street Journal, Condé Nast en The New York Times.

Tussen de commerciële bedrijvigheid door maak ik vrij werk, zoals de films hieronder. Regelmatig worden ze Vimeo Staff Pick verklaard.

 

Mijn werkwijze is flexibel. Ik produceer, film, regisseer en monteer graag zelf, maar word soms ook vertegenwoordigd door middelgrote producenten in Nederland en Amerika.

Dit jaar is mijn werk genomineerd voor een ADCN Award, een Gouden Reiger en won ik Gold op Promax 2019. Als je het leuk vindt, zou ik je graag willen ontmoeten, bellen of Skypen. Ik hoop je dan iets meer te kunnen vertellen over m’n werk en gezinsleven in New York.

Hartelijke groet,

Bas Berkhout
bas@basberkhout.nl
+1 516 304 0360